ILCSI - megelőzte korát, az ötvenes évektől datálódik a magyar natúrkozmetikum készítése

ILCSI - megelőzte korát, az ötvenes évektől datálódik a magyar natúrkozmetikum készítése
2014-ben kapta meg a Hungarikum Bizottságtól a címet az ILCSI Szépítő Füvek natúrkozmetikai termékek, melyben az Egészség és életmód kategória második hungarikumát köszönthettük a Béres cseppet követően. A hivatalos elismerésre a II. Hungarikum Gálaesten került sor 2015. december 2-án a Pesti Vigadóban.
Molnár Dánielné, Ilcsi néni szakmai munkássága még az 1950-es években indult. A fantasztikus pályaívet a kozmetikai alapanyagok ellátáshiánya és Ilcsi néni szakmai igényessége indította be. Az Ilcsi termékek készítésekor a legszigorúbb natúrkozmetikai előírásokat követik és kizárólag a legjobb minőségű bioalapanyagokat: friss gyógynövényeket gyümölcsöket, zöldségeket használnak. Jelenleg a világ több, mint negyven országában ismerik és használják az Ilcsi Szépítő Füveket. 


A hungarikum-minősítést és az érte járó díjat Molnár Ferenc, az Ilcsi Biokozmetikai Kft. ügyvezető igazgatója vette át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, V. Németh Zsolt hungarikumokért felelős államtitkártól, és a Hungarikum Bizottság képviseletében Lezsák Sándortól.

Az Ilcsi alapértéke a magyar természet kincseinek megőrzése, védelme és népszerűsítése, valamint Molnár Dánielné, Ilcsi néni 1958-2013 közötti szakmai munkássága, melyet fia, Molnár Ferenc - aki 30 évig dolgozott együtt Ilcsi nénivel -, hivatott folytatni.

MCOnet