Hungarikumainkkal komoly értékekkel gazdagítjuk a világot

Hungarikumainkkal komoly értékekkel gazdagítjuk a világot
A Hungarikum Gálán ezeket ünnepeljük - mondta el az MCOnet kamerája előtt Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke 2015. december 2-án a Pesti Vigadóban megtartott hungarikumünnepen.
Néhány évvel ezelőtt indult el az a folyamat, melyben összegyűjtöttük a helyi nemzeti értékeket. Ezekből néhány már hungarikummá vált. Ezek olyan értékek, melyek Magyarországra jellemzőek, Magyarország ezekkel azonosítható, és hazánkat ezek révén ismerik szerte a világban. Külföldön járva az tapasztalható, hogy nagyon sokan ismerik az értékeinket, beszélnek a Nobel-díjasainkról, és azokról a tudósainkról, akik sokat hozzátettek a világ tudományos életéhez, de éppúgy beszélnek az étkezési kultúránkról, gasztronómiánkról is.

 
Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke nyilatkozik a Hungarikum Gálán

A magyar értékek, hungarikumok nem csak a nemzet múltját, de jelenét is képviselik, és méltán gazdagítják nem csak a magyar kultúrát, hanem a világot is, nem csak a mi kultúránknak részei, de szerves része a világ értékeinek, kultúrájának. A hungarikumoknak ezen az ünnepén azt jelezzük, hogy komoly értékekkel vagyunk jelen, és járulunk hozzá a világ tudományos és kulturális értékeihez.

MCOnet