Hungarikum vetélkedő: Gyula és Székesfehérvár nyert

Hungarikum vetélkedő: Gyula és Székesfehérvár nyert
A Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjét az általános iskolások közül a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda csapata, a középiskolások közül pedig a Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium diákjai nyerték meg.
Az Országházban megrendezett nemzeti döntőben tizenhárom iskolás csapat mérte össze a tudását. Az általános iskolások közül második helyezést ért el Tiszaszalkáról a Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, harmadik a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola csoportja lett. A középiskolások versenyében második helyen végeztek a Tatai Református Gimnázium, harmadik helyen a sepsiszentgyörgyi Mikó Kollégium és Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákjai.

A hungarikum vetélkedő elődöntőjét a Lakitelek Népfőiskolán, a döntőt az Országházban rendezték meg
A hungarikum vetélkedő elődöntőjét a Lakitelek Népfőiskolán, a döntőt az Országházban rendezték megA többkörös vetélkedő nemzeti elődöntőjét április 21-én tartották a Lakitelek Népfőiskolán. Itt minden megyéből egy általános iskolás és egy középiskolás csapat jutott tovább és képviselte saját megyéjét. Így alakult ki a mezőny, amelyben 26 általános iskolás és 20 középiskolás csapat mérkőzött meg. A verseny középpontjában a hungarikumok gyűjteményében szereplő 64 hungarikum állt, ezekről az értékekről kérdezték játékos formában a diákokat.


/T.D.