Halász János kulturáért felelős államtitkár is beszédet mondott a sajtótájékoztatón

19 megye és 100 település értékei, 24 stand, 2 színpad 600 közreműködő, több ezer látogató, 16 órányi műsoridő - erre számíthatunk 2013.szeptember 14-én a Magyar Értékek Napján Halász János kulturáért felelős államtitkár szerint.


A nagyszabású rendezvény egyik fővédnöke arról beszélt, hogy hogyan kezdtek hozzá a megvalósításhoz. A politikus szerint a Nemzeti Művelődési Intézet munkájának egyenes következménye ez a program, ugyanis az intézet mind a 19 megyében működtet egy olyan tanácsadó és szogáltató központot, amely az adott megyében a helyi közösségfejlesztési folyamatoknak az összefogói. Ennek az összetett országos programnak egyfajta bemutatkozása is lesz a Magyar Értékek Napja.

Halász János kulturáért felelős államtitkár is beszédet mondott a rendezvény sajtótájékoztatóján
Az államtitkár elmondta, levélben kereste meg a megyei elnököket, kérve együttműködésüket. "Öröm volt számomra, hogy nagyon gyorsan és nagyon pozitívan válaszolt mindenki" - mondta Halász János. Ráadásul a szakmai program összeállításban is segíteni tudtak a megyei szervezetek. Elmondása szerint a 19 megye 1-1 sárotban muttkozik be, emellett lesz 2 színpad is, ahol reggel 10-től este 6-ig várják az érdeklődőket a művészek.

 

Halász János kulturáért felelős államtitkár

Halász János kulturáért felelős államtitkár beszélt a Magyar Értékek Napjának előkészületeiről
A részletes programról is beszámolt az államtitkár, és hozzátette: bekapcsolódott a programba a Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint  a Honvédelmi minisztérium is. A rendezvény fesztivál jellegéhez kapcsolódóan szeretnék bemutatni a hagyományos magyar ízeket, rámutatva egy másik értékre, az országos Mintamenza programra - emelte ki Halász János.

 

Interjú Halász János kulturáért felelős államtitkárral

 

 

 

 

MCOnet