Fontos, hogy bemutathassuk értékeinket a Sziget Fesztiválon - interjú Prohászka Béla MNHSZ alelnökkel

Fontos, hogy bemutathassuk értékeinket a Sziget Fesztiválon - interjú Prohászka Béla MNHSZ alelnökkel
Európa legnagyobb szabadtéri fesztiválján a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége, és az eredeti magyar gulyásleves is megjelenik. Erről nyilatkozott a Sziget Fesztivál Hungarikum Falujában Prohászka Béla, az MNHSZ alelnöke.


Interjú Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének alelnökével
 


A Venesz-díjas mesterszakács a Hungarikum Falu kínálatából kiemelte a magyar gulyáslevest, ami üstházban, szürkemarhából készül magyar zöldségekkel, magyar fűszerpaprikával, és amelyet természetesen meg is kóstolhattak Sziget Fesztivál 1. napján a Hungarikum Faluba látogató érdeklődők. "A statisztika azt mutatja, hogy 95 százalékban külföldi fiatalok vesznek részt a rendezvényen, ezért ez a bemutatkozási, kóstoltatási lehetőség példaértékű az MNHSZ számára" - véli Prohászka Béla.

Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének alelnöke

Az eredeti magyar gulyásleves szürkemarhából készül magyar zöldségekkel, magyar fűszerpaprikávalFontos tehát, hogy egy ilyen fesztiválon meg tudjuk mutatni gasztronómiai értékeinket. Az eredeti magyar gulyásleves mellett a Hungarikum Faluban megtekinthető és megkóstolható a csabai sütnivaló kolbász és debreceni kolbász ízelítő is, a desszertek közül pedig a békési Csapó-féle rétes: meggyes, almás, túrós, mákos. A helyszínen frissen készült ételek mellett olyan különlegességek is megjelennek az MNHSZ kínálatában, mint például a szürkemarhából készült snack, de szívesen fogadták a vendégek a tálcán kínált paprikás szalámit is - tette hozzá a mesterszakács.

kolbász, érték, hungarikum

Csabai sütnivaló kolbászt és mini debreceni kolbász ízelítőt is felszolgáltak a Hunagrikum Faluban
MCOnet