Fejlődni vágyó szikvizes vállalkozók gyűltek össze Szekszárdon

Fejlődni vágyó szikvizes vállalkozók gyűltek össze Szekszárdon
A szikvíz, népszerű nevén szódavíz egy Magyarországon széles körben ismert ital. 
Ki ne hallott volna már a fröccsről, vagy ki ne járt volna olyan étteremben, ahol szép míves üvegben ihatott szikvizet a kitűnő hazai ételekhez.  A nagymama málnaszörpje is szódával a legfinomabb.
A szikvíz egy olyan magyar találmány és minősített hungarikum, amely egészséges, az újratölthető palackjai miatt környezetkímélő. Gyártási technológiáját magyarok fejlesztették ki és népszerűsítik ma is szerte a világban. Ennek a szakmának a fennmaradása a magyar étkezési kultúra egy fontos eleme. 

szekszard_szikviz6

A szikvizes szakma modernizálása, a szikvíz népszerűsítése érdekében a Békési Ipartestület és a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ a szikvizes szakmával összefogva egy olyan európai uniós forrásból megvalósuló projektet hajt végre, amelyben képzések valósulnak meg és rendezvényeken népszerűsítik ezt a nagyszerű magyar terméket és a szikvízkészítő szakmát. 

szekszard_szikviz2

A projekt első állomásaként március 10-én Szekszárdon került megrendezésre az I. Regionális Szikvizes Szakmai Fórum.  
Az eseményről a Tolnatáj Televízió tudósított, amelyet az alábbi linken tekinthetnek meg. 
Tolnatáj TV: https://www.youtube.com/watch?v=Ue2oTkiBdN4

szekszard_szikviz4

 
A szakmai fórumon az előadók ismertették a hamarosan az ország 6 különböző vidéki városában induló háromnapos képzések tartalmát. Ezekkel a képzésekkel célunk, hogy az egyszerűbb digitális készségektől kezdve a legújabb technológiák bemutatásáig képet adjunk a szikvizes szakma jelenlegi helyzetéről /lehetőségeiről.

szekszard_szikviz5

A képzésre jelentkezők a modern technológiák mellett élelmiszerbiztonsági, balesetvédelmi, valamint marketing ismereteket is elsajátíthatnak, hogy növelni tudják vállalkozási tevékenységük hatékonyságát, és sikeresen megőrizhessék versenyképességüket  a szénsavas italok piacán. Hogy a szikvíznek ne csak múltja legyen, hanem jövője is!

szekszard_szikviz3

A projektről, a fent említett képzésekről és a szikvizes szakmáról további információkat találnak a www.szikvizesek.hu honlapon és a Szódások Magyarországon Facebook-oldalon."