Az igazi magyar gulyáslevest mutatta be az MNHSZ Kínában

Az igazi magyar gulyáslevest mutatta be az MNHSZ Kínában
Október 9-én tartották Pekingben a "Minőségi Magyar Élelmiszeripari Termékek Szemináriuma és Üzleti Találkozóját", ahol a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségét Prohászka Béla alelnök képviselte. Legutóbb májusban mutatta be a magyar gasztronómiát a szövetség a „Magyar Hónap” programsorozat keretében.
Május 28. és 31. között rendezték a pekingi vásárt, ahol a kínai vendégek megismerkedhettek a magyar gasztronómia remekeivel, így a gulyással, a pálinkával, a gyulai kolbásszal és a szegedi fűszerpaprikával. Az egy hónapos programsorozat zárórendezvényén kapott meghívást a  Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége a most megrendezésre került rendezvényre. Dr. Pesti Imre a szövetség elnöke adott interjút kameránknak.

Dr. Pesti Imre adott interjút


Az interjúban kimelte, hogy a legfontosabb feladatuk, hogy a magyar értékeket valamilyen formában megismertessék a világgal, azokat piacképes formában juttassák el hozzájuk és akár biztosítsa annak üzleti hasznosítását is. Reményeik szerint az egyik legismertebb és legízletesebb magyar étel, a gulyás, hamarosan még nagyobb ismerettségnek örvendhet majd világszerte. Hozzátette, hogy a hungarikummá nyilvánítása folyamatban van, de hosszadalmas folyamat.


Prohászka Béla, az MNHSZ alelnöke
                                Prohászka Béla, az MNHSZ alelnöke előadást tartott a magyar gulyáslevesről


Prohászka Béla, az MNHSZ alelnöke
                                 Prohászka Béla, az MNHSZ alelnöke bemutatót tartott a magyar gulyáslevesről
A mostani rendezvényt  a Nemzetközi Hilton Lánc Hálózat szervezte, a magyar és pekingi Hilton szállodák közös programja volt. Prohászka Béla képviselte hazánkat, aki nem csak bemutatta gasztronómiánkat, de előadást is tartott a résztvevőknek. Az MNHSZ az ázsiai piacot is megcélozva akarja megismertetni a világgal hungarikumjainkat, az ezért tett lépések első eredményeként már májusban megkezdődtek a tárgyalások egy pekingi "Gulyás étterem" nyitásáról.

Az igazi magyar gulyásleves leves Kínában
                                                                 Az igazi magyar gulyásleves leves Kínában
/T.D.