Az FM, az NMI és a NAK fórumsorozata népszerű a termelők körében

Az FM, az NMI és a NAK fórumsorozata népszerű a termelők körében
A Helyi termék éve szakmai fórumsorozat - amelyet a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervez - az egész országban népszerű.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az idei évet a Helyi termék évének nyilvánította a minisztérium. A vásárlói tudatosság növelése érdekében jött létre az egész éves szakmai fórumsorozat, ahol a kistermelők is bővíthetik szakmai ismereteiket. A Helyi termék éve szakmai fórumsorozat 2015 áprilisában indult, július elején értékelte a Földművelésügyi Minisztérium. A rendezvénysorozatot eddig Szegeden, Sümegen, Szobon, Hatvanban, Baján, Nagypáliban és Soponyán rendezte meg a szaktárca.

 
 Helyi termék éve szakmai fórumsorozat
A Helyi termék éve szakmai fórumsorozat - amelyet a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervez - az egész országban népszerű
A programsorozat népszerűségét mutatja, hogy szép számmal vettek részt rajta gazdálkodók, termelők, civil szervezetek és önkormányzati képviselők, akik konkrét információkat tudhattak meg a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételein át, az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos szabályokról, a helyi termelői piac nyitásának feltételeiről, szakértők tolmácsolásában. A Helyi termék éve programsorozat most nyári szünetet tart, de 2015 szeptemberében hasonló tematikával tovább folytatódik egészen 2016 márciusáig.


-kt-

Forrás és kép: FM Sajtóiroda