Az értékeink a magyar lélek kifejező ereje

Az értékeink a magyar lélek kifejező ereje
A III. Magyar Értékek Napja Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, valamint a NMI Művelődési Intézet együttműködésében valósul meg, a rendezvényen rendezvényen 19 megye és 6 határon túli régió vesz részt.
A rendezvényen több órányi kulturális program, 30 kiállítói pavilon, 26 kézműves foglalkozás és interaktív mesterségbemutató lesz, melyeken ki lehet próbálni például a bútorfestést, a csipkeverést, vagy lehet bajnai kontyot kötni, herendi porcelánt festeni, meg lehet tanulni a parádi hímzést, a lószőrszerszám-készítést, a mézeskalács-díszítést és a nemezelést is. Hazánk 19 megyéje mellett a Kárpát-medencei magyar szervezetek bemutatják nemzeti kultúránk legféltettebb kincseit és hagyományait, a gyerekek pedig játékos formában ismerkedhetnek meg a magyar értékekkel és hungarikumokkal.


                                     "Az értékeket át kell tudni örökíteni a következő generáció számára""Az értéket értékesíteni kell", de nemcsak eladni, hanem megfelelően hasznosítani is, át kell tudni örökíteni a következő generációk számára - hangsúlyozta az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és a rendezvény egyik fővédnöke. Elmondása szerint a 2012-es hungarikum törvény nem csak hazánkban, de a külhoni magyarságban is egységet teremtett, egy mozgalmat hozott létre."Az értékeink a magyar lélek kifejező ereje"


A Magyar Értékek Napját először 2013-ban rendezték meg, azóta pedig minden második évben lehetőséget biztosítanak az értékek seregszemléjére. "Amikor kulturális, tudományos értékeinkről beszélünk, akkor egy olyan nemzetet megtartó teljesítményről beszélünk, amely a magyar lélek kifejezője is egyben" - fogalmazott.

/T.D.