A Tolna Megyei Értéktár Bizottság képzéssorozatot indított

A Tolna Megyei Értéktár Bizottság képzéssorozatot indított
A Tolna Megyei Értéktár Bizottság öt alkalmas szakmai továbbképzés-sorozatának első két konferenciája nagy sikerrel zajlott le Szerkszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban.

A rendezvénysorozat célja, hogy a helyi önkormányzatok és értéktárak képviselői megismerkedjenek az értékgyűjtő munkával. A települési önkormányzatok polgármesterei, jegyzői, a helyi értéktárak képviselői, és számos érdeklődő látogatott el a továbbképzésre.

 

A Tolna Megyei Értéktár Bizottság képzéssorozata

A Tolna Megyei Értéktár Bizottság 3. képzésének meghívója


A konferencián elhangzott: az értékfeltáró munkában Tolna megye az élen jár. A helyi közösségek életében rendkívül fontos, hogy sor kerüljön a közös kincsek átörökítésére a generációk között – mondta a Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnöke, dr. Say Istvá. Kiemelte, hogy az értéktárak nem csupán a bizottság tagjainak a munkáját igénylik, sok-sok ember szeretetéből kell, hogy felépüljenek. 

 

ATolna Megyei Értéktár Bizottság


Délután a múzeumi kutatások jelentőségéről szóló előadásokon vehetnek részt a meghívottak


A képzés következő alkalma 2015. április 14-én lesz, délelőtt 10 órától a jegyzők megjelenésére számítanak,akik az értéktárak hivatali ügyintézéséről kapnak információkat. Délután 2 órától a Wosinsky Mór Megyei Múzeum munkatársai tartanak szakmai délutánt az értéktár bizottságok tagjainak - áll a Tolna Megyei Önkormányzat oldalán.-kt-