A magyar turizmus érdeke is a hungarikum-mozgalom sikere

A magyar turizmus érdeke is a hungarikum-mozgalom sikere
A hungarikumok vonzerőként működhetnek a turisztikai kínálatban - jelentette ki Dr. Jandala Csilla, a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének elnöke, az EDUTUS Főiskola rektora nyilatkozott az MCOnet-nek az I. Hungarikumok a turizmusban, turizmus a hungarikumokért konferencián.
A szövetség már évekkel ezelőtt létrehozott egy munkacsoportot, hogy a hungarikumokkal komolyan foglalkozzon a turizmus szempontjából. Ehhez partnerként megnyertük a Földművelésügyi Minisztériumot is, azon belül a Hungarikumokért felelős Államtitkárságot. V. Németh Zsolttal és Szakáli István Loránddal hosszú hónapok óta szervezzük ezt az eseményt, a konferencia most első alkalommal kerül megrendezésre. Célunk a konferenciával, hogy összehozzuk a potenciális szereplőket, itt van az állami irányítás, turisztikai szolgáltatók, és egy-egy hungarikum gazdája is jelen van. Meggyőződésem, hogy igazán versenyképes turisztikai termék akkor válhat a hungarikumokból, ha ezek között a szereplők között összefogásra kerül sor - utalt a professzor az előadásában elhangzott Bejárható Magyarország programra.

 
Dr. Jandala Csilla, a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének elnöke az MCOnet mikrofonja előtt

A hungarikumok alapvető szerepet játszanak a turisztikai értékfejlesztésben, hiszen olyan kiemelt nemzeti értékeket jelentenek, melyek vonzerőként működnek a turisztikai kínálatban. A turisztikai szakmának, a turisztikai szolgáltatóknak az érdeke, hogy a hungarikumok a turisztikai kínálat alapját képezzék. Mind belföldi forgalom, mind a beutazó forgalom élénkítésében nagy szerepet játszhatnak.

MCOnet