A magyar gyógyfürdő is hungarikum lehet - interjú Czeglédi Gyulával

A magyar gyógyfürdő is hungarikum lehet - interjú Czeglédi Gyulával
A magyarországi gyógyvizek igazi hungarikumok - jelentette ki Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke Nyíregyházán.
 magyar gyógyfürdő,hungarikum,magyar érték


A magyar gyógyfürdő is hungarikum lehet
 - Bejelentette: akár hungarikummá is nyilváníthatják a magyar gyógyfürdőket. Ennek lehetősége mikor fogalmazódott meg először a Magyar Fürdőszövetségnél?

- Nem olyan régen, talán egy éve vetődött fel először az ötlet. Azt látjuk ugyanis, hogy elindult egy értékkereső folyamat Magyarországon és egyre több értékünk válik hungarikummá. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy a magyarországi gyógyvizek - ez a csodálatos kincs, amely az ország kétharmada alatt megtalálható - igazi hungarikumok, ezt elvitatni nem lehet. Ezért felemerült bennünk, hogy az erre épülő fürdőkultúra, azon belül a gyógyfürdőzés is hungarikum lehetne. Szeretnénk, ha ezennel ez a folyamat el is indulna. Szeretnénk azokat a paramétereket megfogalmazni, amelynek mentén kiválaszthatjuk, mely fürdők tartozhatnak bele a hungarikum kategóriába.

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke


Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke Nyíregyházán adott interjút

- Mi lesz az első konkrét lépés a hungarikummá nyilvánítás felé?
- Szeretnénk felvenni a kapcsolatot a Hungarikum Szövetséggel, akik sokat tudnak segíteni ebben a folyamatban. A Magyar Fürdőszövetség nyíregyházi közgyűlésén a szakbizottságoktól is merültek fel ötletek, javaslatok, amelyeket szeretnénk összesíteni és hasznosítani. Ezt követően egy hosszú előkésítő munka és többdordulós tárgyalás sorozat után úgy gondolom, eljuthatunk oda, hogy a magyaországi gyógyfürdők hungarikummá minősítése megtörténhet.


MCOnet-KT