A magyar értékek ünnepe a Bazilika lábánál

2013. szeptember 14. 10:00 órakor nyitották meg a "Magyar Értékek 2013" rendezvényt. A Szent István Bazilika előtt több mint 100 magyar település, 24 felállított sátorban, 600 fellépővel hívja fel a figyelmet egy-egy megye sajátosságaira

Az ünnepi köszöntőt Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának Kormánymegbízottja mondta a Bazilika előtt

 

Az  ünnepi megnyitón Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának Kormánymegbízottja köszöntötte a jelenlévőket a "Magyar értékek" elnevezésű rendezvényen,  amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium és Budapest Főváros Kormányhivatalának támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében jött létre.

 

Magyar Értékek 2013

2013. szeptember 14. 10:00 órakor nyitották meg a "Magyar Értékek 2013" rendezvényt a Szent István Bazilika előtt
Ez a rendezvény kezdete egy olyan széleskörű összefogásnak, amelyben önkormányzatok és állami intézmények, vidék és főváros, később pedig az anyaország és a határon túliak mutatják meg a magyarsághoz tartozó kincseiket a nagyvilágnak. "Mert értékeinkre méltán lehetünk büszkék" - mondta Dr. Pesti Imre, aki szerint az esemény egyfajta számvetés is: honnan jöttünk, hová tartunk, mit alkottunk, mivel gazdagítottuk a világot...

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkár, Halász János nyitotta meg hivatalosan a Magyar Értékek NapjátHalász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Magyarország kormánya nevében köszöntötte az egybegyűlteket, majd elmondta: "ma itt az együttműködés és a magyar értékek erejét ünnepeljük". A megnyitón jelen volt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény egyik fővédnöke, és több megyei közgyűlési elnök, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, Závogyán Magdolna is.

A hagyományteremtő program keretén belül egészen este 8 -ig várják az érdeklődőket a Szent István térre. A változatos napot 18 órától szentmise, 19 órától pedig  a Kodály Kórus Debrecen hangversenye zárja.

Körkép a 'Magyar Értékek 2013' rendezvényről

 

 

MCOnet