A kínaiaknak is ízlik a csípős gyulai kolbász

A kínaiaknak is ízlik a csípős gyulai kolbász
A Tokióban megrendezett Foodex élelmiszeripari és ital-szakkiállításon idén második alkalommal vett részt a Gyulahús Kft. az Agrármarketing Centrum támogatásával.
Az élelmiszeripari szakkiállításon a japán, kínai és koreai látogatók is szívesen kóstolták a magyar termékeket, és kifejezetten ízletesnek találták azokat. A kínai és dél-koreai érdeklődők főként a paprikás és a csípős kolbászokat részesítették előnyben, míg a japánok inkább a paprika nélküli, marhából készült változatot fogyasztották szívesen. Ez az édesebb ízvilágú csemegeszalámi nemrég jelent meg a magyar piacokon, de a tapasztalat szerint a magyarok is kedvelik az új ízt.
 
A Gyulai kolbász Tokióban is hódított
A kínaiaknak és a dél-koreaiaknak a csípősz Gyulai kolbász ízlett a legjobban
 
A távol-keleti régiókba már évek óta szállítanak gyulai kolbászt, ha sikerül megegyezni a japán üzletemberekkel, akkor pár éven belül a japán üzletek polcain is megtalálható lesz, ez a méltán népszerű Hungarikum. A japán piac számára már a tavalyi évben megkezdődött egy virsliféle kifejlesztése, melyben egy japán érdeklődő is részt vesz. Vietnám és Szingapúr esetében is folyamatban vannak a szükséges engedélyek beszerzése, hogy megkezdhessék az exportot. Kínába egyelőre nem lehet sertéshúskészítményt exportálni, ezért ennek a megoldásán a kormányzati szakemberekkel együtt dolgoznak.

-MCOnet-