A Honvédelmi Minisztérium szerint a 'magyar huszár' is hungarikum lehet

Dr. Töll László ezredes, a Honvédelmi Minisztérium egyik főosztályvezetője is felszólalt azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a szeptember 14-én megrendezésre kerülő Magyar Értékek Napja 2013 elnevezésű hagyományteremtő fesztivált.

Dr. Töll László ezredes, Honvédelmi Minisztérium

 Az előadásból kierült, a Hungarikum Bizottsággal együttműködve a Honvédelmi Minisztérium egy programot indított, melynek egyik alappillére a tradíció és a magyar honvédség. "A hadsereg - bárhol a világon - a tradíciójából él, így minden hagyomány, tradíció, amelyet megtart a bizottság, az számíthat a Honvédelmi Minisztérium támogatására, hiszen a magyar honvédség nem létezhet hagyományok nélkül" - fejtette ki a főosztályvezető.

 

Dr. Töll László

Dr. Töll László ezredes is felszólalt azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a szeptember 14-én megrendezésre kerülő Magyar Értékek Napja 2013 elnevezésű hagyományteremtő fesztivált
Szintén megemlítette, hogy a Honvédelmi Minisztérium hungarikummá szeretné nyilvánítani a magyar huszárt, és erre minden megfelelő lépést meg fog tenni még 2013-ban. "A magyar huszár ugyanis mindent megtestesít, amit mi magyarok magunkról gondolunk" - mondta Dr. Töll László ezredes, majd hozzátette: a Magyar Értékek Napján is bemutatkozik a honvédelmi kötelék, többek között a Honvédelmi Minisztérium színvonalas katonazenét fog szolgáltatni a rendezvényen.

 

MCOnet