Závogyán Magdolna: A Magyar Értékek Napja a jövőben a határokon is átnyúlik

A Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, Závogyán Magdolna is részt vett a Magyar Értékek - Hagyományteremtő program budapesti sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, Závogyán Magdolna a sajtótájékoztatónElmondása szerint a Nemzeti Művelődési Intézet ebben a rendezvényben egy koordináló, lebonyolító szerepet vállalt, elsősorban azért, mert a Hungarikum Törvényből adódó rendelet következtében ez év közepétől elindított egy olyan programot, amelynek vonatkozásában minden megyében az NMI irodái összességében 68 településen indít el Hungarikum Klubot, illetve 190 településen pedig a Magyar Értékek megőrzése, felkutatása indulhat el.

Závogyán Magdolna főigazgató

A rendezvény a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálásában valósul meg - mondta Závogyán Magdolna főigazgató
Ő is megemlítette: hagyományőrző rendezvényről van szó, a termek között szerepel, hogy a következő években a határon is átnyúlnak, és a Kárpát medencei megyéket és szervezeteket próbálják meg megszólítani és bevonni az elkövetkezőkben a programba.  Interjújában a főigazgató asszony kifejtette, az államtitkársággal együtt arra gondoltak, hogy célszerű már most megmutatni mindazokat, amelyeket  értékkénk szeretnének nyilvántartani. Ezért jött létre a szeptember 14-i Magyar Értékek Napja a Bazilikával együttműködve.

 

Interjú Závogyán Magdolnával

 

 

MCOnet