Németh László (IPOSZ): Három minisztérium is felismerte a Magyar Értékek Napjának jelentőségét

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke is részt vett a 'Magyar Értékek 2013' rendezvényt bejelentő sajtótájékoztatón, hiszen az eseményt tovább erősíti a szeptember 12-én általuk megrendezésre kerülő 'Magyar Kézművesség Napja'.

Interjú Németh László IPOSZ elnökkel a 'Magyar Értékek Napjáról'

 


Gratulált a Nemzeti Művelődési intézetnek, hogy ezt a nagyszabású összefogást sikerült tető al hoznia, hiszen három minisztérium is felismerte a Magyar Értékek Napjának jelentőségét.  

Németh László szerint legyen akár egy fafaragás, egy csikóbőrös kulacs, egy csiszolt üvegtárgy, egy fazekastermék, ezeket mind-mind a magyar értékek között fenn kell tartani és meg kell ismertetni külfölddel.
 

Németh László 

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke is részt vett a 'Magyar Értékek 2013' rendezvényt bejelentő sajtótájékoztatón
"Nagyon örülünk neki, hogy az IPOSZ is részt vehet ebben, hiszen az Ipartestületek Országos Szövetsége is értékeket őriz a népi kézművességi szakmák támogatásával, és a szervezet ezen oldalát is szeretnénk megmutatni" - mondta az elnök. Azért nagyon fontos ezen tevékenységük, mert olyan kihalt szakmákat ápolnak ezek az iparművészek, amik feledésbe merülnének. Ezért jelentős az együttműködés a Nemzeti Művelődési Intézettel, amelynek keretében felkarolják ezeket a szakmákat.

 

MCOnet