Nem igazi a teljesítmény, ha nincs mögötte kulturális érték

Nem igazi a teljesítmény, ha nincs mögötte kulturális érték
Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő a III. Magyar Értékek Napja beharangozó sajtótájékoztatóján a magyar lélek kifejező erejéről beszélt, majd interjú keretében elmondta: "Egy nemzetnek nincs igazi teljesítménye,ha nincs mögötte kulturális érték".
Példaként említette, hogy világszerte készültek felmérések és kutatások arról, hogy az emberi teljesítmény mögött mindig van egyfajta nemzettudat és kulturális igény. " A teljestmény mögött ott van a magyar sajátos lelkület, amelyet meg kell mutatni a világnak, embertársainknak, és legfőképp a fiataloknak, hogy tudják, egy ilyen érték mögött a lélek is megmutatkozik" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a lélek elengedhetetlen a sikerhez, a nyitottsághoz, valamint, hogy kellő testtartással éljünk a világban."Nem igazi a teljesítmény, ha nincs mögötte kulturális érték"


A Magyar Értékek Napján 30 kiállítói pavilon, 26 kézműves foglalkozás és interaktív mesterségbemutató lesz, hazánk 19 megyéje mellett a Kárpát-medencei magyar szervezetek bemutatják nemzeti kultúránk legféltettebb kincseit és hagyományait. Először 2013-ban rendezték meg, azóta pedig minden második évben lehetőséget biztosítanak az értékek seregszemléjére.

 


/T.D.