Magyarország értékekben gazdag - Interjú

Magyarország értékekben gazdag  - Interjú
A Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének fontos, hogy támogassa a Magyar Értékek Napját - mondta a második ízben megrendezett eseményen Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, az MNHSZ alelnöke.
Interjú Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének alelnökével
Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének alelnöke a II. Magyar Értékek Napján a hungarikumok közé javasolt gulyáslevest készítette el és kóstoltatta meg a kilátogatókkal, de más gasztro-értékünk is megtalálható volt: többek között a rétes és a különböző kolbászfélék. Interjújában Prohászka Béla elmondta, nemcsak a magyar, de a külföldi vendégek is láthatták, hogy hazánk értékekben gazdag és erre büszkének kell lennünk.

Interjú Acsay Lajossal, az MNHSZ Élelmiszer előállítók és gyártók szakmai szervezetének vezetőjével
Acsay Lajos, az MNHSZ Élelmiszer előállítók és gyártók szakmai szervezetének vezetője elmondta: a szövetség fő értéknek magát az embert tekinti, illetve a magyar ember múltját, kultúráját, gyökereit. "Nagyon fontos az, hogy a jövő nemzedékének is át tudjuk adni kulturánk fontosságának, szeretetének érzését. Fontos továbbá, hogy a határon túli magyarok is érezzék, hogy együtt gondolkodunk velük és közösen képzeljük el a jövőnket"  - hangsúlyozta Acsay Lajos a II.Magyar Értékek Napján.


Interjú Tímár Andrással, a gyomaendrődi Körös Szálloda tulajdonosával

Tímár András, a gyomaendrődi Körös Szálloda tulajdonosa a rendezvényen adott interjújában a magyar billiárdról beszélt, amelyet két évvel ezelőtt felterjesztettek a Békés Megyei értéktárba. "A magyar billiárd körülbelül 10 évvel ezelőtt indult el Békés megyéből és azt szeretnénk elérni, hogy országosan is ismert legyen és minél többen bekapcsolódjanak a bajnokságokba" - tette hozzá Tímár András a Bazilika előtt, a Szent István teréren megrendezett értékorientált eseményen.


nka_logo_2012_rgb
A II. Magyar Értékek Napja Rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

MCOnet