Lezsák Sándor a Magyar Értékek Napjának sajtótájékoztatóján

Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke is részt vett azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy "Magyar Értékek 2013" címmel hagyományteremtő rendezvényre kerül sor a Szent István téren szeptember 14-én.

Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke a Magyar Értékek Napjának egyik fővédnöke

 


Olyan Hungarikum Törvényt alkottunk, amely megtalálta az illeszkedést a nemzetközi szervezetekkel, intézményekkel és működik a gyakorlatban is - mesélt tapasztalatairól Lezsák Sándor a sajtótájékoztatón. Elmondása szerint olyan törvényt akartak, amely nem zavarja túlságosan az életet, de kedvező irányba szervezi. A Hungarikum Bizottság véleménye szerint 3-4 év szükséges ahhoz, hogy a Hungarikum törvény elfogadását követően a rendteremtés,  valamint a helyi, megyei és Kárpát-medencei Értéktár összeállítása megtörténjen.

 

Lezsák Sándor

Szeptember 9-én tartottak sajtótájékoztatót  Budapesten a Magyar Értékek Napja 2013 rendezvény kapcsán     
Több olyan megye van már, ahol felállították a Megyei Értéktárakat, és megkezdődött a helyi munka is, amit saját eszközeikkel igyekeznek segíteni - hangzott el. Bízik abban, hogy egyre több olyan értéket sikerül kiemelni, amely szellemi termék, amellyel a világban azonosítani tudnak bennünket. Példaként említette a Pető-módszert, illetve a Kodály-módszert, mely utóbbi a Magyar Értékek Napján meg is jelenik.

 

MCOnet