Az IPOSZ is fontosnak tartja a nemzeti értékek megőrzését - Interjú Németh Lászlóval

Az IPOSZ is fontosnak tartja a nemzeti értékek megőrzését - Interjú Németh Lászlóval
Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke is részt vett és interjút adott a II. Magyar Értékek Napján, a Bazilika lábánál.


Interjú Németh Lászlóval, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnökével
A Nemzeti Művelődési Intézettel van egy stratégiai együttműködési megállapodása az IPOSZ-nak, éppen a nemzeti értékek megőrzése, a hagyományok ápolása céljából. Ezért meghívást kaptunk az NMI társszervezésében megrendezésre került II. Magyar Értékek Napjára, amelyet természetesen elfogadtunk, hiszen nagyon fontosnak tartjuk, hogy megőrizzük nemzeti értékeinket és ápoljuk hagyományainkat.


Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke

Az IPOSZ is fontosnak tartja a nemzeti értékek megőrzését - Interjú Németh László elnökkel
 
 
A 2013-ban megrendezett első Magyar Értékek Napján is jelen voltunk, és szeretnénk a jövőben is részt venni ezen a remélhetőleg hagyománnyá váló eseményen - mondta Németh László, hozzátéve: Az IPOSZ különösen nagy szerepet szán annak, hogy őrizze a kézműves értékeket, ezért a népi iparművészet területén létrehozott egy alapítványt is, amelynek kiállításain szintén olyan jeles kiállítók jelentek meg, mint a Magyar Értékek Napján. Az IPOSZ 25 éves évfordulóját szeretnénk arra is felhasználni, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a magyar iparosság, kézművesek azok, akik élhetővé tették mindenkor Magyarországot.

nka_logo_2012_rgb

A II. Magyar Értékek Napja Rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

MCOnet