A sokszínűséget és szimbolikus értéket mutatjuk meg

A sokszínűséget és szimbolikus értéket mutatjuk meg
Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet ügyvezető igazgatója a III. Magyar Értékek Napján hangsúlyozta, hogy legyünk büszkék az értékeink sokszínűsége, gazdagságára és szimbolikus értékére.
"Ritka pillanat az, amikor Magyarország értékeit egy helyen ünnepelhetjük, (...) nagy dolog ez, hiszen immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a program" - idézte fel Kárpáti Árpád. Az NMI Művelődési Intézet és az Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége először 2013-ban, majd 2015-ben rendezte meg a rendezvényt, Kárpáti Árpád szerint nem is lehetne méltóbb és kultikusabb helyet találni, mint a Szent István Bazilika előtti tér.


Szavai szerint nagy dolog, hogy minden országrészből, sőt a külhonból is érkeztek vendégek, hogy bemutassák értékeiket. "Az értékeknek szimbolikus értéke is van, hiszen minden egyes termék mögött évszázados tapasztalat, hagyományok és olyan emberi munka áll, amelyet nem lehet szavakban kifejezni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a Magyar Értékek Napja többre nem is tud vállalkozni, mint hogy ezt a sokszínűséget és szimbolius értéket mutassa meg.
 
/T.D.