Újra Kínában a magyar gasztronómia

Újra Kínában a magyar gasztronómia
Magyar gasztronómiai és kulturális kiállítás lesz Pekingben, a több hetes rendezvény november 20-án kezdődik - adott tájékoztatást sajtótájékoztató keretében dr. Pesti Imre a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke és Tímár Albin mesterszakács.
Dr. Pesti Imre elmondta, hogy az MNHSZ fogja koordinálni a magyar élelmiszergyártók bemutatását. A szövetség célja, hogy magyar gyártókkal közösen megismertessük a magyar ételeket a kínaiakkal, illetve, ezen a kapunk keresztül lehetőséget teremtsünk arra, hogy egész Kínába eljusson a rendkívül magas minőségű és igényes magyar élelmiszer - fogalmazott az elnök hozzátéve, hogy korábbi kiállítások már sikeresek voltak, ezt szeretnék tovább erősíteni.

 

A szövetség célja, hogy magyar gyártókkal közösen megismertessék a magyar ételeket a kínaiakkalSzólt arról, hogy a kiállításon nem csak bemutatás és kóstoltatás lesz, reményeik szerint üzleti megállapodások is születnek majd. Prohászka Béla, Venesz díjas mesterszakács kiemelte, fontos, hogy a magyar alapanyagokat is bemutassák, ne csak a kész ételeket. Példaként említette a gulyás levest, melyhez alapanyagként szürkemarhát, őrölt szegedi fűszerpaprikát és makói vöröshagymát hanszálnak fel. Hozzátette, hogy késztermékeket is bemutatnak majd, mint a kolbász és a szalámi, a desszertek közül pedig nem maradhat ki a gundel palacsinta és a túrógombóc, amik világhírűek.


                                                        Fontos, hogy a magyar alapanyagokat is bemutassuk


Tímár Albin mesterszakács is a bemutatandó ételekről beszélt, kiemelte, a cél, hogy ismétlődés nélkül, de komplett fogásokat készítsenek minden nap négy héten keresztül. A levesek közül kiemelte a jókai babgulyást, a szürkemarha gulyást és az újházi tyúkhúslevest, míg a főtélek közül a budapesti gasztronómiát.

       A cél, hogy ismétlődés nélkül, de komplett fogásokat készítsenek minden nap négy héten keresztül/T.D.