Pekingi Magyar Hónap

Pekingi Magyar Hónap
A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége képviselte Magyarországot a 2016. májusban, a Pekingben megrendezésre került „Magyar Hónap” programsorozatban.
Pekingben járt az MNHSZ
Prohászka Béla az MNHSZ alelnöke mutatta be a Hungarikumokat Pekingben

2016. május 28. és 31. között a Hungarikum termékeket mutatták be a pekingi vásárban. A kilátogató vendégek megtekinthették a legismertebb magyar termékeket, a Gulyást, a Gulyáslevest, valamint a Hungarikum pálinkákat, Hungarikum Gyulai kolbászt, Hungarikum Csabai kolbászt, Hungarikum Pick szalámit, Hungarikum Herz szalámit, Hungarikum libából készült termékeket és a Hungarikum Rubin őrölt szegedi fűszerpaprikát.

Bemutatkoztak a Hungarikumok Pekingben
A rendezvény ideje alatt a Pekingi Magyar Kulturális Intézet mozgófilmek segítségével mutatta be a sokszínű Hungarikumokat és Értékeket.

2016. június 02-án Záró rendezvényként a Pekingi Magyar Nagykövetségen a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének lehetősége volt arra, hogy bemutassa hazánk különleges egyedi, csak Magyarországra jellemző ételeit, valamint kóstolással egybekötött, Hungarikumok felhasználásával készült Gulyást és Gulyáslevest kínáltak a kínai vendégek és üzletemberek számára. Kínai befektető megkeresésére tárgyalások kezdődtek Pekingben egy „Gulyás étterem” megnyitásáról.

Hungarikumok Pekingben
A magyar termékeket ismerhették meg Pekingben
 
A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége meghívást kapott ősszel Shanghai-ban megrendezendő Élelmiszer- Kiállítás és Vásár rendezvényre.

Az MNHSZ alapvető szándéka és célja, hogy megismertesse a világgal a Hungarikumokat és lehetőségünknek megfelelően piacot keressen ezen termékeknek Ázsiában.