Nagykövete lett a magyar futballnak és Puskás Ferenc örökségének

Nagykövete lett a magyar futballnak és Puskás Ferenc örökségének
Szijjártó Péter előterjesztésére Áder János köztársasági elnök Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövetévé nevezte ki Szöllősi Györgyöt, akinek feladata a magyar futball hagyományának és Puskás Ferenc örökségének nemzetközi képviselete lesz.
Szijjártó Péter emlékeztetett rá, hogy az elmúlt években Puskás-szobor létesült Madridban, Melbourne-ben, kétnyelvű emléktábla hirdeti a magyar híresség sikereit Glasgow-ban és Athénban, valamint kiállításon mutatta be a Puskás Intézet az örökség különleges tárgyait Madridban, Athénban, Manchesterben, Kolozsváron és Szatmárnémetiben.  


Szöllősi György a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete lett
Szöllősi György a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete lett


A hungarikummá nyilvánított Puskás Ferenc életműve hét nyelven lesz elérhető, és a Puskás Hungary című dokumentumfilmet is bemutatták a világ számos pontján. Szöllősi György ennek a munkának a folytatását koordinálja, és segíti mindazok kezdeményezését, akik a gazdag magyar futballkultúrának állítanak emléket bárhol a világon. "Ezekre az értékekre büszkék vagyunk mi, magyarok, érdemes ezeket képviselnünk a diplomáciai munkában is, és emlékeztetnünk rájuk a világot" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

 
/T.D.