Mind a hatvan hungarikumot bemutatja a közmédia vasárnap

Mind a hatvan hungarikumot bemutatja a közmédia vasárnap
az Itthon vagy - Magyarország szeretlek! című Szent Mihály napi műsor keretében egész napos műsorfolyammal, benne élő bejelentkezésekkel és stúdióbeszélgetésekkel mutatják be mind a hatvan hungarikumot.
Negyedik alkalommal rendezik meg a Szent Mihály-napi műsorfolyamot, aminek üzenete, hogy, hogy büszkék lehetünk értékeinkre, amelyeket óvni, védeni kell. A műsorban 31 település jelenik meg, emellett sok helyszínre napjában többször kapcsolnak, ilyen Hollókő, Hortobágy, Budapest, Pécs, Tokaj, vagy Gyula, a határon túlról pedig Székelyföld, mivel a kürtőskalács székely-magyar specialitás. 


Itthon vagy - Magyarország szeretlek!

A Szent Mihály-napi hagyomány szimbolikája, hogy akik elszármaztak a településről, ahol születtek és ahova tartoztak, most hazatérhetnek és találkozhatnak rég nem látott ismerőseikkel


A közmédia bemutatja a természeti tájakat is, Puskás Ferenc életművét, a táncházmódszert, a halasi csipkét és a matyó népművészetet, a Gundel-örökséget, a Magyar Védőnői Szolgálatot mint nemzetközileg is egyedülálló, tradicionális ellátási rendszert. A műsort az M1 aktuális csatornán és a frissen indult M5-ön is követni lehet majd.


/T.D.