Két hungarikumból is többet gyártanak Kecskeméten

Két hungarikumból is többet gyártanak Kecskeméten
Az Univer Product Kft. Állami támogatás segítségével bővíti kecskeméti üzemeit, duplájára kívánja emelni méltán híres és keresett fűszerkeverékeinek termelését. Az Univer gyáraiból kerül ki két közkedvelt Hungarikumunk, az Erős Pista és a Piros Arany - amelyekből valljuk be, sosem elég. 

Egész Európában méltán híres az Univer, amely beruházásösztönző programon keresztül jutott 3,9 milliárdnyi vissza nem térítendő támogatáshoz. Az eddigi termelését megkétszerezi, valamint egy új gyárat is épít Kecskeméthez közel, Hetényegyházán. Összesen nyolcmilliárd forintos beruházásról van szó. 

A meglévő üzemek kapacitását megduplázzák, technológiai fejlesztéseket hajtanak végre bennük, a hetényegyházi üzem pedig a tervek szerint 2023-ra készül el. Az Univer nagy hangsúlyt fektet az alapanyagai minőségére és származására. Fűszereit a környék termelőitől szerzi be, a kapacitásnövekedés tehát az egész térség fellendülését hozhatja magával. pirosarany
A Piros Arany és az Erős PistaKét hungarikumunkat is érinti a beruházás. Az Univer terméke az Erős Pista és a Piros Arany 2016-tól bővítik magyar nemzeti értékeink listáját. Fontos szempont, hogy a kecskeméti üzem magyar kézben van, és több évtizedes hagyományok alapján készíti mind a krémes paprikakrémjét, mind a durva darálású paprikás ízesítőjét.  

Az alapanyagot, tehát a legjobb minőségű, 100% magyar pirospaprikát a mai napig kézzel csipkedik. Ez is hozzájárul, hogy egyedi íze és színe legyen a belőle készült termékeknek. M. A. 
Forrás: mti
Fotó: hungarikum.hu