Hungarikumunkkal, a pálinkával sütöttek-főztek

Hungarikumunkkal, a pálinkával sütöttek-főztek

Nemzeti italunkkal, a pálinkával készült a menü – pálinkavacsorát tartottak az orosházi Alföld Gyöngye Hotelben, melynek díszvendége Prohászka Béla mesterszakács, az MNHSZ alelnöke volt.

Csodálatos gasztronómiai élmény várta az Alföld Gyöngye Hotelben a vendégeket Orosházán 2024 februárjában: az Orosházi Pálinka Klub tagjai különleges menüt kóstolhattak végig, melyeket az est díszvendége, Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács tervezett meg, aki egyben a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke.

A harmadik alkalommal megrendezett Pálinka vacsorán kiderült: hungarikum italunkkal számos kiváló étel és desszert is készíthető – tudatta Prohászka Béla oldalán.
 
Tepsis lazac citrusos mázzal és szőlőpálinkás paszternákkal, vaníliás pürével
Tepsis lazac citrusos mázzal és szőlőpálinkás paszternákkal, vaníliás pürével

Az Orosházi Pálinka Klub megalakulásakor határozta meg a szervezet célját, nevezetesen azt, hogy népszerűsíti nemzeti italunk készítési és fogyasztási kultúráját, ez a hungarikum az őt megillető helyre kerüljön. A találkozót is ennek jegyében szervezték meg.

A már hagyományossá váló Pálinka vacsorán nemcsak a kulturált italfogyasztás, hanem az étkezés is más megvilágításba került. Mint azt beszédében Brlázs Róbert, a az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke kiemelte: azt szeretnék, ha a mennyiségi táplálkozás helyét egy kicsit átvenné a minőségi és az élmények kerülnének előtérbe – számolt be róla Prohászka Béla oldala.

Élményben bőven volt részük a Pálinka vacsora résztvevőinek: Prohászka Béla mesterszakács az Alföld Gyöngye Hotel főzőmestereivel készítette el a menüt, amely egy kis világ körüli utazásra is vitte a jelenlevőket változatos, nagyobb részben orosházi alapanyagokból készült ételeivel. A magyar ízek mellett ugyanis vietnámiakat is meg lehetett kóstolni.

 
Fantasztikus pálinkás menü várta a vendégeket
Fantasztikus pálinkás menü várta a vendégeket

A gasztronómiai utazáson Prohászka Béla és Dúl Údó Endre nemzetközi pálinkabíráló kísérte végig a vendégeket.

Volt itt sertésszűz carpaccio tartárral, roppanós szőlővel és szőlőpálinkás fríz salátával, vietnámi Pho leves Pak-choi-al, tepsis lazac citrusos mázzal és szőlőpálinkás paszternákkal, vaníliás pürével és szőlődesszert, szőlőpálinkás öntettel – a jelenlevők nagy örömére – számolt be Prohászka Béla oldalán.

Fotók: prohaszkabela.com

B.A.