Hungarikumokról nevezték el szobákat a négycsillagos lakiteleki hotelben

Hungarikumokról nevezték el szobákat a négycsillagos lakiteleki hotelben

Lakiteleken átadták a négycsillagos Hungarikum Hotelt, melynek szobáit 1-1 hungarikumról nevezték el.

A lakiteleki négycsillagos Hungarikum Hotel 79 szobás superior szálloda. A beruházás 8 milliárd forint állami támogatással épült meg, amivel 80 új munkahelyet teremtettek a településen. A két év alatt felépült szálloda hasznosítja a helyi termálvízből adódó lehetőségeket.

hotel
Hungarikumokról nevezték el a szobákat

Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke elmondta, hogy a 26 hektáros Hungarikum Liget csaknem 40 létesítményének működéséről 300 fő gondoskodik, melynek fűtését termálvízzel oldják meg. Terveik között szerepel egy napelempark kialakítása a területen.

Lezsákné Sütő Gabriella az átadó ünnepségen elárulta: Az új épületet egy Makovecz-tanítvány, Tamás Gábor főépítész tervezte. A komplexum szokatlan formája ölelő kart szimbolizál és nem csupán formájában, de tartalmában is megjeleníti a magyar értékeket, a nemzet csúcsteljesítményeit. Hozzájárulva ezzel a honi hagyományok és értékek széleskörű megismertetéséhez, a nemzeti összetartozás erősítéséhez.

A szobák egy-egy hungarikumról kapták nevüket, a hotel hangulata pedig klasszikus eleganciát tükröz, amelyet modern technológiai megoldások ötvöznek.

BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk