Hungarikumokat és nemzeti értékeket népszerűsítő pályázat érkezett

Hungarikumokat és nemzeti értékeket népszerűsítő pályázat érkezett

Pályázatot hirdetett az Agrárminisztérium a hungarikumok és nemzeti értékek népszerűsítésére, 455 millió forintos keretösszeggel.

Megjelent az Agrárminisztérium pályázati felhívása „A nemzeti értékek és hungarikumok népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására (HUNG-2024)” témában, melynek célja, hogy megismertessük a hungarikumokat és a nemzeti értékeket az ország határain belül és külhonban, emellett pedig megőrizzük a nemzeti értékeket a következő generációk számára. A pályázati felhívás keretösszege 455 millió forint – tudatta a nak.hu.

A jogosultak 2024-ben három célterületre pályázhatnak, ezek az alábbiak.

-A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítése érdekében – elektronikus és nyomtatott kiadványok, honlapok, fényképsorozatok, filmek készítésének, jelképek népszerűsítésének, valamint rendezvények támogatása.
 
Jól ismert és kedvelt hungarikumunk, a lángos
Jól ismert és kedvelt hungarikumunk, a lángos

-A magyar kultúra értékeinek megismertetése céljából többkörös, megyei döntővel végződő, Kárpát-medencei szintű vetélkedő, valamint Értéknyilvántartó felület feltöltése.

-A Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúrájának, népi kézműves értékeinek megőrzése, tovább örökítése.

Mindegyik célterület esetében igényelhető az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás, mely azonban nem minősül működési támogatásnak.

A pályázati felületen április 16. 12 órától lehet elektronikusan kitölteni a pályázati adatlapot és feltölteni a mellékleteket – írta meg a nak.hu.

A pályázatok véglegesítése és beküldése azonban csak 2024. május 6-án reggel 8 órától lehetséges, 2024. június 6-án 23:59 percig.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy amennyiben az igényelt támogatások összege a beadási – azaz véglegesítési – határidő lejárta előtt eléri a célterület keretösszegének 150 százalékát, úgy a támogató 2024. május 6-án 12 óra után lezárhatja a pályázatot.

B.A.