Hungarikumok jártak Kínában

Hungarikumok jártak Kínában
A 20. Kína (Csungking) Befektetési és Kereskedelmi Fórum, Kiállítás és Vásár eseménysorozatán, valamint a 2. Nyugat-Kínai Budapesti Tavasz elnevezésű kulturális programsorozaton készítette el hungarikumjainkat Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke.
A fórum, kiállítás és vásár eseménysorozat idei díszvendége Magyarország volt, a magyar vállalkozások közel 400 négyzetméteres egységes nemzeti standon mutatkozhattak be. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, majd Prohászka Béla által készített ételek várták a jelenlévőket a fogadáson.


Hungarikumok jártak Kínában
Prohászka Béla, az MNHSZ alelnöke két látványfőzést is tartott KínábanA mesterszakács gulyáslevest, marhapörköltet és sonkatekercset készített. A vásárral párhuzamosan rendezték meg immár második alkalommal  Nyugat-Kínai Budapesti Tavasz elnevezésű kulturális programsorozatot, melynek keretében Prohászka Béla kétszer is látványfőzéssel kápráztatta el a közönséget. Elsőként a Banan és Budapest Találkozása című eseményen Gundel palacsintát készített, majd a nagy sikerre való tekintettel felkérték, hogy az Európa Nap alkalmából is tartson főzőshowt./T.D.