Hungarikum Falu idén is a Sziget Fesztiválon

Hungarikum Falu idén is a Sziget Fesztiválon
Az idei év témája a népművészeti játékok, ám hagyományosan idén is hajnlaig tartó táncház zárja az estéket, és természetesen nem maradhatnak ki a sorból a hungarikumokból készített különféle ételek se, amelyet a Hungarikum Bisztró tálal az érdeklődőknek.
A magyar hagyományokat, gasztronómiát és kultúrát bemutató helyszínen idén különböző játékokat lehet kipróbálni: óriás bútorok, társasjátékok, ügyességi- és sportjátékok, ördöglakat, búgócsiga, élő-malomjáték és persze gólyaláb is szerepel a palettában. A faluban hagyományos magyar ételek, játékok, zene, táncház és számos egyéb program várja a látogatókat.


Hungarikum Bisztró

Prohászka Béla is szerepel a Hungarikum Bisztró tagjai között


Idén a Hungarikum Bisztró tálalja a magyaros ízeket, étlapjuk nem a magyarosnak vélt éttermi ételekből áll, hanem a magyar otthonok ételeit, és hazánk hungarikumjait tartalmazza . A hazai vendégek újra fellelhetik a gyermekkor ízeit, a külföldiek viszont egy hitelesebb képet kaphatnak az igazi magyar konyháról. 


                               hungarikumok gyűjteményeAz ínyencségek között szerepel a bajai halászlé, a karcagi birkapörkölt, vagy az egyszerű libazsíros, libatepertős szendvics. A hungarikumok gyűjteményét is megtekinthetik a látogatók, mivel egy könyben összeállították nemzeti értékeinket is.


hungarikum gyűjteménye


/T.D.