Horvátországban ismét bemutatkoztak a hungarikumok

Horvátországban ismét bemutatkoztak a hungarikumok
Február 24-én nyitotta meg kapuit a VIROEXPO, Horvátország egyik legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítása Verőcén. A háromnapos eseményen immár harmadik alkalommal vett részt Magyarországon, idén közel 200 négyzetméteres standon vonultak fel a hazai élelmiszeripari termékek és hungarikumok.
A megnyitón részt vett V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a helyszínen sor került kétoldalú megbeszélésre is Tomislav Tolusic mezőgazdasági miniszterrel, mely során megállapodtak, hogy a két ország közötti agrárkapcsolatokat további mélyítésében mindketten látnak lehetőséget.


V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a VIROEXPO-n
V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a VIROEXPO-n


A két ország közötti lehetőségek adottak: a földrajzi közelség miatt a horvátok ismerik és szeretik a magyar gasztronómiát és az élelmiszeripari termékeket, valamint Horvátország is GMO-mentes politikát folytat. V. Németh Zsolt hangsúlyozta, hogy a magas minőségű, GMO-mentes helyi termékek előállítása versenyelőnyt jelent a nagy élelmiszeripari világcégekkel szemben, amelyre mindkét országnak érdemes építenie a jövőben./T.D.