Gyümölcsöző kapcsolat – Megerősítette partnerségét az MNHSZ és a Békés Vármegyei Kormányhivatal

Gyümölcsöző kapcsolat – Megerősítette partnerségét az MNHSZ és a Békés Vármegyei Kormányhivatal

Megerősítette korábbi partnerségi szerződését a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Békés Vármegyei Kormányhivatal, egy jubileumi kiállítást megelőzően.

Megtartották a jubileuminak számító tizedik Békés Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítást Békéscsabán szeptember 6-án – az alkalmat megelőzte a partnerségi szerződés megerősítése, amelyet a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Békés Vármegyei Kormányhivatal kötött egymással szeptemberben – tudatta a beol.hu.

A szerződésújítás a kiállítás egyik újdonsága volt - ahogyan újnak számított az is, hogy megjelent az eseményen a Nemzeti Művelődési Intézet Gasztrobusza, amely tájegységi jellegzetes ételeket kínált – mondta el a dokumentum megerősítése előtt rendezett sajtótájékoztatón dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja.

A jelenlevők megismerkedhettek a kormányhivatal Közös érték az egész programjával, az állásbörzén pedig csaknem 20 munkaadó képviseltette magát – írta a beol.hu.

A székelyföldi Hargita és Kovászna megye értékei is bemutatkoztak az eseményen.
 
Gyümölcsöző kapcsolat – Megerősítette partnerségét az MNHSZ és Békés Vármegyei Kormányhivatal
Gyümölcsöző kapcsolat – Megerősítette partnerségét az MNHSZ és Békés Vármegyei Kormányhivatal

A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségével esztendők óta számos programban működnek együtt – jegyezte meg dr. Takács Árpád. Hozzátette, hogy erre jó példa a közfoglalkoztatási értéktárban végzett közös munka. Beszélt a pályázatokról is, amelyekben ugyancsak együtt dolgoztak és az együttműködés folytatódik.

Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége elnöke elmondta: Békés vármegye, a kormányhivatal nyitottnak bizonyult a partnerségre, az együttműködésre és a közös programok szervezésére.

Kiemelte: tartalmas együttműködés alakult ki a két szervezet között, s tovább is viszik a közös gondolkodást, közös munkát – tudatta a beol.hu.

Prohászka Béla, a szövetség alelnöke megjegyezte: a közfoglalkoztatási programok, valamint a vármegye különlegességei – így a kézműves remekek, szőttesek, fafaragók munkái, gasztronómia értékek, lekvárok, mézek, feldolgozott termékek – mind eljutottak hazai kiállításokra, versenyekre, s mindig nagy sikerük volt.

A megújított szerződéssel kapcsolatban Prohászka Béla megjegyezte: ebben már hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozásra, a szezonalitásra is.

Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár Békés vármegye foglalkoztatáspolitika újításaira és értékeire is felhívta a figyelmet beszédében a rendezvényen – írta meg a beol.hu.

Fotó: beol.hu


B.A.