Elkezdődött egyfajta megyei brand kiépítése

Elkezdődött egyfajta megyei brand kiépítése
Nem szeretnénk, ha a magyar értékek kapcsán minden figyelem a hungarikumokra összpontosulna, legalább ennyire fontos az a munka, amit a helyi, megyei értéktárakban végeznek - mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a II. Hungarikum Gála december 2-i díjátadója után, melyen a 2014-15-ös években hungarikum minősítést elnyert magyar know how-kat ünnepelték a Pesti Vigadóban.
Elkezdődött egyfajta megyei brand kiépítése, 534 helyen alakult  hazánkban értékbizottság - mondta a Földművelésügyi Minisztérium hungarikumokért felelős államtitkára. Nem csak az jelent értéket, ha valami eljut a csúcsra, egy táncmotívum, egy helyi szokás, vagy éppen egy tésztafajta segítheti a regionális öntudat megerősítését - tette hozzá.

 
V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára nyilatkozik az MCOnet-nek

Minden nemzet arra törekszik, hogy keressen olyan azonosító jegyeket, szimbólumokat, melyekről az egész világon megismerik - szögezte le V. Németh Zolt az MCOnet-nek adott interjújában. Nem csak a legértékesebbeket, de a legszerethetőbbeket - véli a politikus. A hungarikumaink kifejezetten alkalmasak arra, hogy hírünket vigyék a világban, sőt nem csak kultúrdiplomáciai sikereket, de gazdasági hasznot is hoznak - szögezte le a Hungarikum Gála után. Az államtitkár emlékeztetett: ebbe a körbe tartozhatnak élelmiszerek, de ettől egészen eltérő dolgok is, mint például a KÜRT adatmentés, mely világszabadalom, vagy éppen kedvenc hungarikuma, mely egy speciálisan magyar hangszer: tárogató, amin az Amerikában dzsesszt és  kortárs zenét is játszanak rajta.

MCOnet