Dobostorta, Tiszavirágzás, Magyar Népmesék - Hungarikumok kaptak díjat és oklevelet

Dobostorta, Tiszavirágzás, Magyar Népmesék - Hungarikumok kaptak díjat és oklevelet

Megrendezték Kecskeméten 2023 decemberében a III. Hungarikum Díjátadó Gálát, melyen újabb hungarikumok képviselői vehettek át díjat és oklevelet.

A magyarok mindig is büszkék voltak éltető hagyományaikra. A hungarikumok rólunk, a magyarságról szólnak, megmutatnak valamit a jellegzetes magyar karakterből és hírét is viszik az utánozhatatlan teljesítményeinknek – hangzott el a III. Hungarikum Díjátadó Gálán 2023 decemberében.

Napjainkban 89 értéket tart nyilván a Hungarikumok Gyűjteménye. Ezek közül azonban nem mindegyik kapta még meg a hungarikum-díjat – a koronavírus-járvány korábban meggátolta, hogy az elismeréseket átadják – írta az MTI.

 
Tiszavirágzás, mint hungarikum
Tiszavirágzás, mint hungarikum

Kecskeméten azonban decemberben megtartották a III. Hungarikum Díjátadó Gálát.

Az ünnepélyes esemény keretében a dobostorta, a Csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a Felső-Tisza-vidéki beregi keresztszemes hímzés, a klasszikus magyar szablyavívás, a tiszavirág és tiszavirágzás, a Magyar Népmesék rajzfilmsorozat, a Vallásszabadság törvénye, a karikás ostor, a szentesi paprika, a hagyományos fejfák a Kárpát-medencében és a szőregi rózsatő képviselői vehettek át díjat és oklevelet – tudatta az MTI.

B.A.