Az MNHSZ megtartotta 2021. évzáró közgyűlését

Az MNHSZ megtartotta 2021. évzáró közgyűlését

A Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége a 2021. évzáró közgyűlését 2021. november 17-én tartotta meg Lakitelken, a rendezvény vendéglátója pedig a Nemzeti Művelődési Intézet volt. 

A közgyűlés részeként az MNHSZ tagság részére az NMI ügyvezetője, Závogyán Magdolna tartott előadást, amely során bemutatta az NMI új székházát, illetve a szervezet szakmai tevékenységét. 


Dr Pesti Imre - Závogyán Magdolna interjú


nmi szkhz
 NMI új székháza Lakitelken
 
Lakitelken, a Hungarikum Ligetben épült meg a Nemzeti Művelődési Intézet új székháza a magyar kormány beruházásának jóvoltából, amely székház jelentős mérföldkőnek számít a Nemzeti Művelődési Intézet, a közművelődési szakterület, valamint a Kárpát-medencei közművelődési szervezetek feladatellátásának tekintetében.
 
 
Az NMI új székházát bemutató kisfilm
Továbbá az előadás keretében Závogyán Magdolna beszámolt a "Szakkörről", amely a Nemzeti Művelődési Intézet tudásmegosztó online felülete. Célja, hogy a hagyományos szakköri tevékenységek egyes fázisaiba az internet segítségével avassa be a látogatókat, ezáltal összegyűjtse, rendszerezze és népszerűsítse a különböző közösségi tevékenységi formákat.
 
Az MNHSZ közgyűlésen a további program a napirendi pontok szerint alakult, azaz beszámolót tartott az elnök, az alelnök és az ügyvezető.
 
Szabó Zoltán Kázmér ügyvezető beszámolót tartott az MNHSZ költségvetéséről. Továbbá tájékoztatta a tagságot, hogy a szervezet weboldala, az mnhsz.com a 2021-es internetes előírásoknak megfelelően már biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik.
A koronavírus helyzetre való tekintettel az elnökség javasolta, hogy több mint 80%-al csökkentett tagdíjat kérjen a tagságtól, amely javaslat a tagság szavazása alapján elfogadásra került. 

J.M