Az MNHSZ intenzív kapcsolatokat ápol Kínával

Az MNHSZ intenzív kapcsolatokat ápol Kínával
Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke interjú keretében hangsúlyzta, hogy a kormány Keleti nyitás politikájában belül a szövetség intenzív kapcsolatokat ápol Kínával, mivel óriási az igény a magyar exportra az ázsiai országban.
Az MNHSZ feladatai közé nem csak az értékek felkutatása tartozik, fontos ezeknek a külföldön történő megismertetése, illetve a gazdasági fejlesztésekben történő hasznosítása. Dr. Pesti Imre a magyar nemzeti értékek és hungarikumok közül kiemelte a magyar élelmiszereket, azon belül is a magyar gulyást, amely "a hungarikum kapujában áll". "Kína részéről óriási az igény a rendkívül magas minőségű magyar élelmiszerek iránt, feladatunk, hogy ezeknek az piacot találjunk, amely érdekében intenzív együttműködés kezd kialakulni" - fogalmazott az MNHSZ elnöke.


                "Kína részéről óriási az igény a rendkívül magas minőségű magyar élelmiszerek iránt"


 
Elmondta, hogy a felmérések mellett a termékbemutatókon is igazolódott a gulyás iránti igény nagysága, ezáltal az MNHSZ úgy gondolja, hogy egy nagyon erős exportnak lehet egyfajta emblematikus szereplője, mely mentén több magyar élelmiszer is megmutatkozik majd Kínában. Az élelmiszerek nem csak az általános piacot célozzák, egy része a nagyobb szállodák piacán foglal majd helyet. Dr. Pesti Imre szólt még arról, hogy Kína részéről egyfajta szimpátia van Magyarország felé, mindkét ország kölcsönösen segíti az együttműködést, azt előrelépést.

 
/T.D.