Alkohol nélkül is lehet élvezni a vörösbor gyógyhatásait

Alkohol nélkül is lehet élvezni a vörösbor gyógyhatásait
A Bock Borászat legújabb fejlesztésének köszönhetően, hamarosan bárki részesülhet a vörösbor jótékony hatásaiból. Az innováció nem egy alkoholmentes vörösbor, hanem egy úgynevezett retard tabletta, amely egy lassan felszívódó szőlőmag-készítményt.
Mint ismert, a mérsékelt vörösborfogyasztás nagymértékben csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát. A Pécsi Tudományegyetem biokémikus egyetemi docense, Dr. Márk László már több, mint egy évtizede dolgozik együtt a Bock Pincével, és kutatja a vörösbor-alapanyag áldásos hatásait. Arra a megállapításra jutott, hogy a villányi kékszőlő magjában a helyi borhoz hasonlóan megtalálhatók ugyanazok az antioxidánsok, polifenolok, amelyek igazoltan tumorellenes, valamint szív- és érrendszer-erősítő hatással rendelkeznek.  


Bock József

Bock József
 
Ahhoz, hogy ez a fajta egészségvédelem mindenki számára elérhetővé váljon, Bock József villányi borász, belekezdett egy milliárdos szőlőmag-feldolgozó kísérleti üzem építésébe: „Nagyon szeretem a villányi vörösbort, és mindenkinek azt tanácsolom, hogy fogyasszon belőle naponta legalább egy pohárral, de felismertem, hogy sokan erre képtelenek." 


Bock Borászat

                       A Bock Borászat jelenleg 70 hektár saját és 70 hektár integrált területen gazdálkodikDr. Márk László segítségével eddig is készítettek szőlőmagolajat és –őrleményt, ám a Bock Borászat most a külső feldolgozóktól is „függetlenedik”, és saját beruházás keretében, a világon egyedülálló módon retard tablettát fog előállítani, amely erősíti az immunrendszert. A beruházáshoz Bock József hozzáfűzte, hogy egyedül azt sajnálja, hogy még nem sikerült feltalálniuk olyan tablettát és szőlőmagterméket, amely a boraikhoz hasonlóan ízletes.


 
/T.D.