A Magyar Cukrász Ipartestület protokoll desszertpályázaton több nyertes is lett

A Magyar Cukrász Ipartestület protokoll desszertpályázaton több nyertes is lett

A Magyar Cukrász Ipartestület protokoll desszertpályázatára érkezett 27 alkotásból 2 nyertest választottak.

A pályázatot a Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány közösen hirdette meg.

bonbon
Sok különleges pályamunka érkezett

A Magyar Cukrász Ipartestület pályázatára érkezett 27 alkotásban megjelentek a nemzeti értékek, a hungarikumok és olyan alapanyagok, mint a rozmaring, a kamilla, az akácvirág, a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér, a füstölt fűszerpaprika vagy a homoki szarvasgomba. A gyümölcsök közül idén a fürtös meggyé, a szatmári szilváé és a sárgabaracké volt a főszerep.

A pályázat célja a magas szintű állami, diplomáciai és üzleti protokollalkalmak során kínálható, egyedi tányér- és protokollajándékként csomagolható desszert létrehozása volt. A pályázatra olyan cukrászati alkotásokat vártak, amelyek alapvetően magyar alapanyagokból állnak, hazánkhoz köthetők, de javasolták Széchenyi István kedvelt alapanyagainak felhasználását is.

A tányérdesszert kategóriában a szombathelyi Mészáros Cukrászda CASINO nevű tányérdesszertje kapta az aranyérmet és a Széchenyi címet, a protokolldesszert kategóriában pedig a pilisszentiváni Richness Bonbons & Cakes cukrászda alkotása kapta az aranyérmet és a Széchenyi Emlékérmet a protokoll desszertpályázaton.

A protokolldesszert kategória győztese a rozmaringos szatmári szilvás bonbon lett, amely Dienes Andrea cukrászmester alkotása.

Mindkét kategóriagyőztes desszert a Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozzájárulásával és támogatásával használhatja a Széchenyi nevet.

BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk