A Földművelésügyi Minisztérium növelné a hungarikumok támogatását

A Földművelésügyi Minisztérium növelné a hungarikumok támogatását
Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter nyitotta meg 2015. november 9-én Budapest legnagyobb Hungarikum Áruházát, valamint az ott található egyedülálló “Hungarikum-szigetet”. Az ünnepségen a hungarikumok támogatásáról is szó esett.


Sajtótájékoztató a Hungarikum Áruház megnyitójánDr. Fazekas Sándor - aki a Hungarikum Bizottság elnöke is - kijelentette: agrártárca a következő években növelni kívánja az évi mintegy 500 millió forintos, a hungarikumok támogatására szolgáló keretet.  Erre azért van szükség, mert a hungarikumok száma emelkedik, és például az élelmiszer jellegű termékeknél szükség lehet az ismételt piaci bevezetésre, így például a debreceni páros kolbász esetében. Fazekas Sándor szerint a hungarikumok száma száz körüli lehet majd, a magyar értéktár azonban ennél nagyobb is lehet.


Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter, hungarikum, érték


Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter nyitotta meg Budapest legnagyobb Hungarikum Áruházát
Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) agrármarketing vezérigazgató-helyettese szerint a Paprika Market és a hasonló kezdeményezések jól szolgálják, hogy a nagyközönség is megismerje a magyar termékek legjavát. A hatalmas ajándékáruház megnyitóján bemutatásra került a 2015-ös “Hungarikum könyv” is, melyben megtalálható a jelenlegi 54 Hungarikum. A helyszínen több őstermelő is jelen volt, akiknél kolbászt, lekvárt, bort, pálinkát lehetett kóstolni és igény szerint vásárolni is.Körkép a Paprika Market megnyitójáról (forrás: Közéleti Gazdasági Krónika)
MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnöki Kabinetiroda