Interjú a Sziget Fesztiválon Dr. Pesti Imrével, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnökével

 Interjú a Sziget Fesztiválon Dr. Pesti Imrével, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnökével
Szeretnénk, ha a magyar gulyás megfelelő helyet kapna a nemzetközi gasztrokultúrában -  nyilatkozta a Sziget Fesztivál Hungarikum falujában Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke.

Interjú Dr. Pesti Imrével, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnökével
A Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége célul tűzte ki a magyar élelmiszerek, értékek felkutatását, hungarikummá nyilvánítását, menedzselését, Európával történő megismertetését. A Sziget egyfajta "kis európa", és ha itt Magyarország megjelenik az értékeivel, amelyek jellemeznek bennünket, akkor a jelenünket és a múltunkat is bemutathatjuk. Egy nemzetnek nemcsak a közös nyelve, a közös történelme az, ami fontos, hanem a közös kultúrája, közös értékei is. Ez a fesztivál alkalmat ad arra, hogy bemutatkozzanak ezek az értékek a jövő, vagyis a fiatalság számára.

 

Gulyás, érték

Magyarországot sokan a gulyással azonosítják
Dr. Pesti Imre érdekességként megjegyezte: Magyarországot sokan a gulyással azonosítják, ám ez a gasztronómiai különlegesság még nem vált hungarikummá, de a folyamat elindult. Ha a minőségi gulyásra gondolunk, akkor az egy olyan étel,  amelyben csupa magyar alapanyag található: a szürkemarhától kezdve, a szegedi pirospaprikán át a makói hagymáig. Hozzátette: egyfajta reneszánszát éli Európában a gulyás-party, főként Skandináviában. Sokat kell tennünk azért, hogy a gulyás minőségi magyar ételként jelenjen meg az európai gasztronómiai kultúrában - véli az MNHSZ elnöke.

 Hungarikum Falu, Sziget Fesztivál, MNHSZ

A Szigeten felállított Hungarikum Faluban képviselteti magát az MNHSZ is


MCOnet