Van még mit tenni a a hungarikum pálinkák ausztráliai megjelenése kapcsán

A Bora Kft. ügyvezetőjét Bora Imrét ausztráliai tartózkodása során a helyi pálinka viszonyokról, a magyar pálinkák jelenlétéről kérdeztük.

- Ausztáliában is megtalálhatóak a magyar pálinkák?

Ausztália

- Ausztráliában Brisbane vonzás körzetéban a magyar pálinkák jelenlétét több helyen is kerestük. tudni kell, hogy itt speciális módon oldották meg a szeszes ital árusítás ellenőrizhetőségét. Az élelmiszer áruházakban csak ásványvíz, rostos és szénsavas üdítő kapható. Szeszes italokat csak speciális italdiszkontokban lehet kapni. Ezzel a megjelenés a polcokon, a kínálat és az árverseny is

A Miskolci Likőripari Kft-től a Gönczi Barack

megoldott! Nincs minden sarkon, minden üzletben árakció, a multik nem tudják beszerzési ár alatt értékesíteni a terméket,így biztosított a megfelelő haszon elérhetősége a vállalkozás számára és ezáltal a fejlesztésre szükséges árréstömeg is rendelkezésre áll. Amennyiben nálunk valami hasonló módon működne, akkor a fekete gazdaságból bekerülő termékek is eltünnének nagyon rövid idő alatt!

- Milyen termékekkel találkozott?
- Magyar terméket csak egy jó nevű kereskedésben találtunk. Pálinka a Miskolci Likőripari Kft-től a Gönczi Barack 46 au dollárért, Hegyaljai Törköly, Besztercei Szilva, és Karátos Körte 42 au dollárért, a ZwacktólPecsétes Zw Slivovicza 0,75-ös kiszerelésben 59 dollárért volt kapható.Ezen kívül volt Miskolci likőr, Fütyülős Barack, ami nem a pálinka hírnevét öregbíti! Elnézve a többi ország szeszes ital portfólióját lesz mit tenni a hungaricum pálinkák ausztráliai megjelenése kapcsán!

- Mit lehet tenni?

sabai Sörfesztivál és Csülökparádé

- Bízunk benne, hogy a következő években hathatósabb állami támogatással egyre nagyobb ismertséget és piacot kapnak a pálinkák! Ez mindannyiunk érdeke, mert a termelők ha többet gyártanak akkor több gyümölcsöt vásárolnak, ezzel munkahelyeket teremtenek és biztos bevételi forráshoz juttatják a családi gazdaságokat! Remélem a hamarosan megrendezésre kerülő Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén minél többen kóstolnak egy jó csülök előtt pálinkát, ami után egy kitűnő zamatos sörrel locsolják meg ezt az igazán magyaros ételt!

MCOnet-Kovács Tünde