VM: Kihirdették a hungarikumokat és nemzeti értékeket népszerűsítő pályázat nyerteseit

2014. januárjában Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság elnökeként nyertest hirdetett a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésnek, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvénynek megfelelően kiírt pályázat kapcsán.

Fazekas Sándor

A HUNG-2013 pályázat keretében tavaly ősszel meghirdetett három célterületre 427 pályázat érkezett, melynek támogatási igénye összesen 1 milliárd 225 millió Ft volt.

2014. januárjában a pályázatok közül Fazekas Sándor miniszter - a Hungarikum Bizottság támogatási javaslatát figyelembe véve - 135-öt nyilvánított eredményesnek, amely összesen 241 millió 373 ezer Ft vissza nem térítendő állami támogatást kapott.

A legtöbb támogatási igény a Hungarikumok Gyűjteményében és a Magyar Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok kollektív megismertetése, azok hazai, külhoni és nemzetközi rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetésére és népszerűsítésére érkezett.


Vidékfejlesztési Minisztérium / MCOnet