V. Németh Zsolt a hungarikumok felértékelődéséről

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, V. Németh Zsolt egy budapesti szakmai konferencia előtt tartott sajtótájékoztatót a hungarikum mozgalommal kapcsolatban.


Elmondta: a hungarikumok felértékelődését mutatja, hogy az FM-ben államtitkársági szinten foglalkoznak az üggyel és a hozzá kapcsolódó tevékenységgel. Hangsúlyozta: a hungarikum mozgalom sikerre ítélt vállalkozás, mivel a legtöbb magyar ember szeretné a környezetében összegyűjteni és megőrizni azokat az értékeket, amelyek a magyar nemzet önazonosságának hordozói.

 

 

A hungarikum mozgalom sikerre van ítélve

 



Gyaraky Zoltán, a Hungarikum Bizottság titkára elmondta: a Hungarikum Bizottság az idén is vissza nem térítendő összegekkel segíti a nemzeti értékek feltárását és megőrzését, erre 2014-ben is 144 millió forint állt rendelkezésre. A fórumon egyébként a minisztérium, a Hungarikum Bizottság munkatársai, illetve a megyei és a települési értéktár bizottságok képviselői vitatták meg a hungarikum mozgalom egyéves tapasztalatait és a további feladatokat.

 

MTI/MCOnet