Új hungarikum pályázatot hirdetett a Földművelésügyi Minisztérium

2014.decemberében a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására nyílt pályázatot hirdetett.

Hungarikum

A pályázat fő célja a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény szerinti települési, tájegységi, megyei értékek gyűjtése, rendszerezése, kollektív megismertetése azok írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetése és népszerűsítése.

Támogatási célterület többek között a Helyi (települési (beleértve fővárosi kerületi), tájegységi) értéktárak létrehozásának elősegítése helyi értékek felkutatása és dokumentálása útján, valamint a már meglévő helyi értéktárakban szereplő értékek bemutatása és népszerűsítése kiadványok készítésével, helyi értékeket bemutató rendezvény megvalósításával, a helyi értékek megismerését célzó kiállítások, bemutatóterek kialakításával.

Emellett támogatási célként tüneti fel a pályázati felhívás az iskolai értékfeltáró csoportok létrehozását helyi értékek gyűjtésére, megismertetésére, nemzeti értékek és hungarikumok népszerűsítésére közoktatási intézményekben.

 

-kt-