Simicskó István 10 éve küzd magyar értékeink védelméért

Az értékvédő munka elindult - mondta Simicskó István, országygűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián.

Interjú Simicskó István államtitkárral, a Hungarikum Bizottság tagjával


2003-ban azon képviselők egyike voltam, akik kezdeményeztük az őshonos magyar állatfajták nemzeti kinccsé  való nyilvánításáról szóló országgyűlési határozatot csakúgy, mint a hungarikumok védelméről szólót is - mondta Simicskó István, aki ma már a Hungarikum Bizottság tagja.

Simicskó István, országygűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára

Simicskó István, országygűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára előadást tartott a Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián



Az államtitkár szerint jó, hogy ha folyamatosa jelen van az életünkben egyfajta értékvédelem, és jó ha rendelkezünk azzal a felismerési képességgel, hogy ezeket az értékeket meg is tudjuk látni, és láttatni. Miénk a felelősség, hogy nagyszüleink örökségét a gyermekeinkre hagyjuk, sőt, ha lehet még gazdagítsuk is, ebben a rohanó, globalizálódó világban.

Simicskó István előadása a Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián



A politikus emlékeztetett arra is, hogy a határozat után már egy törvényt is elfogadtak, amely már lehetőséget ad arra, hogy ne csak egy deklaráció legyen, hanem az értékek felkutatásáért, megőrzéséért tegyünk is. Létrehozták a Nemzeti Értéktárat, és a Hungarikum Bizottságot is, amelyben többek között Lezsák Sándorral együtt küzd a közös célért.

 

MCOnet