Prohászka Béla: A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé minden évben megújul

A 14. "évada" kezdődik a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádénak, amely minden évben megújul - mondta Budapesten Prohászka Béla, a rendezvény gasztronómiai házigazdája, társszervezője, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének szakmai társelnöke.

 

Interjú Prohászka Bélával, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének szakmai társelnökével

 


A Kárpát medence minden részéről érkeznek látogatók és versenyzők 2014. június 12-15.között Békéscsabára. Már csütörtökön elkezdődik a verseny, amelyen a civil szervezetek megközelítőleg 20-30 csapattal fognak részt vennni. Ez is egyik új eleme a nagyszabású rendezvénynek. Pénteken a diákok készülnek komyhatudományukkal, szombaton mintegy 120 csapat fogja összemérni tudását, vasárnap pedig a családokat szólítják meg - ismertette  Prohászka Béla.

 

Prohászka Béla,

 

Prohászka Béla, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé gasztronómiai házigazdája, társszervezője, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének szakmai társelnöke a budapesti sajtótájékoztatón




A mesterszakács szerint akkor jó egy verseny, ha mindenkinek azonos alapanyag áll a rendelkezésére. A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén ellenőrzőtt alapanyagokat kapnak a nevezők: három darab csontos hátsó sertéscsülköt, valamint a Vitaricum felajánlásának köszönhetően vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, TV paprikát és őrölt fűszerpaprikát. Az már csak a versenyzőkön múlik, hogyan készítik el a csülkös étkeket.

 

MCOnet