Nemzeti értékünk, a bor is jelentős támogatást kap

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője nemrég arról beszélt, hogy a magyar bor nemzeti értékünk, melynek védelméért és támogatásáért mindent meg kell tenni.

Zsigó Róbert hozzátette: a magyar bor nemcsak jó minőségű, hanem közvetve munkahelyeket is biztosít, ezért a Fidesz az elmúlt három esztendőben kiemelt ágazatként kezelte a szőlészetet-borászatot. Mint kiderült, európai uniós forrásból évente 8,5 milliárd forint támogatáshoz juthatnak a borászok 2014-2019 között.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője és Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő,

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője és Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, borász a balatonfüredi borheteken beszélt az ágazat támogatásáról



Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, borász tájékoztatása szerint ősztől európai uniós forrásokból a borászok évente 8,5 milliárd forintos támogatáshoz jutnak. Ezen belül a borászati beruházásokra évente 4-5 millió eurót (1-1,5 milliárd forint), a borászati marketingre 3 millió eurót (900 millió forint), a szőlőültetvények szerkezetátalakítására hektáronként 3,5-4 millió forintot lehet majd fordítani. Korszakváltás volt 2010 után az ágazatban, s a kormány kiemelt figyelmet fordít a magyar szőlő- és bortermelésre – összegezte Tiffán Zsolt.

 

Budai Gyula

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Szekszárdon



Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára így nyilatkozott a témában : "Komolyan vesszük azt a kormányzati stratégiát, hogy a borászatnak zászlóshajóként kell működnie a magyar agráriumban: munkahelyeket és turizmust kell teremtenie, és jelenősen hozzá kell járulnia ahhoz, hogy a magyar vidék felemelkedjen" .

 

MTI/MCOnet