Magyarország legnagyobb sör és csülök parádéja Békéscsabán

Négy napon keresztül ismét minden csapból sör fog folyni Békéscsabán! Magyarország legnagyobb sör és csülök ünnepe, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé idén június 12. és 15. között várja a látogatókat!


A 2014-es Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé 

 


Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig. A fesztiválon a nagy sörgyártók mellett figyelmet érdemelnek a kisüzemi házi sörfőzdék, akik igazi különlegességeket hoznak el a fesztiválra. Mellettük lesznek spanyol, cseh, német, angol és szlovák sörök is. Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei.

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
A sörhöz kiválóan illő csülökből sem lesz hiány: lesz itt füstölt, főtt, grillezett és a hagyományos csülökpörkölt is. Szombaton ismét a baráti társaságoké a főszerep, azaz csülökpörkölt főző verseny, ahol Magyarország legjobb pörköltjét 100.000 Ft-al díjazzák! Érdemes még nevezni rá! De nem csak szombaton lesz csülökpörkölt főző verseny: csütörtökön a civil szervezetek méretik meg magukat, pénteken pedig Körös Völgyi Ifjúsági versenyt tartanak. A fesztivál zárásaként pedig vasárnap Bográcsozás a gyermekekért-jótékonysági csülökpörkölt főző verseny lesz, ami nagycsaládosok és az ÁGOTA-Alapítvány részvételével zajlik.  Igazi családi nap lesz ez, az első 500 gyermek meglepetés ajándékban részesül, és a programok is nekik szólnak majd: Kaláka együttes műsora, Bóbita, Dzsungel könyve. A vasárnapi napon a belépés ingyenes minden látogató számára. A szervezők arra kérik a látogatókat, hogy a belépőjegyre szánt összeget dobják be a bejáratnál elhelyezett gyűjtőkbe, hiszen nemes célra történik a felajánlás: a Békéscsabai Mentőalapítvány részére egy végtagrögzítő vákuumsínt szeretnének az összegyűlt felajánlásokból vásárolni.

 

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
 
Vasárnap családi nap várja a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéra látogatókat



A gasztronómia mellett a kulturális műsorok is szerepet kapnak: a Saragossa Band mellett a magyar zenei élet nagyágyúi lépnek színpadra. A békéscsabai Jókai Színház ebben az évben is a fesztivál kulturális partnere, akik számos nagyszerű programmal színesítik a kínálatot: Kolozsvári bíró, Dzsungel könyve, Bóbita, Toldi, István a király táncai és énekei. A fesztivál zárásaként a nagy szépszerűséggel futó Fölszállott a páva műsor gálaelőadását tekinthetik meg a látogatók. 2014. június 15-én, vasárnap kedvezünk a gyermekeknek is! Délelőtt a Kaláka együttes gyermekműsora szórakoztatja a közönséget.

 

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
 
A fesztivál programját zenei előadók színesítik



A futball szerelmeseinek sem kell lemondani a gasztrokulturális élményekről: mivel a fesztivállal egy időben kezdődik a futball világbajnokság, a foci kedvelői egy LED falon követhetik majd a torna eseményeit. Természetesen egy korsó jéghideg sörrel és ropogós csülökkel a kézben.


Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár 2014



A fesztivál kísérőrendezvénye a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, amely során a rendezvényre kilátogatók megismerkedhetnek a Kárpát-medence jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel a környező településektől kezdve a nagy múltú gyártókig. A kiállítás fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter, a kiállítás társszervezője Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének társelnöke.


A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé fővédnöke Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.


Bővebb információkat a www.csabaisorfesztival.hu oldalon találhat. 

 


MCOnet